Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran bileğalışverişebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın yahut gayrı bir acil durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bloke etmek bileğildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından vergilanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen işleyiş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil pozisyon anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya yakınlarında birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları için bu menteşelerin esenlıklı çkırmızıışması ve bapyı mazi kapatması gerekir.

Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birkötü kuruluşda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara iyi olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir benek da, birinci sınıf bir yangın kapısının daha yüksek bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede henüz kazançlı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında daha uzun süre dayanır ve daha az tamir gerektirir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da belli başlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın bapsı Adana işiniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

1 mm yahut daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına göre çok daha dobra ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kadar yükselmekı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın hediyeı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi mukannen sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla yangın kapısı sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Açılıp - kapanma işlevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu hâlet yoklama edilmelidir. 

Yangın kapıları kullanma düzına için, rengine göre ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page